У Білорусі поблизу Рівненщини розгорнули новий зенітний ракетний полк

У Білорусі сформовано новий зенітний ракетний полк.

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Як йдеться у повідомленні, під час формування полку особлива увага приділялася створенню сучасної військової інфраструктури та навчально-матеріальної бази.

Згодом, полк відвідав Міністр оборони генерал-лейтенант Віктор Хренін, який зауважив, що формування нового ракетного зенітного полку в Лунинці стало "адекватною відповіддю на ситуацію навколо кордонів". 

"Ситуація навколо нашої країни не стає спокійнішою. Йде активна мілітаризація Заходу, зростає військовий потенціал біля наших кордонів. Накачується зброєю Україна, керівництво України проявляє непередбачуваність у своїх діях. Ми змушені діяти адекватно на ті виклики і загрози, які виникають. Тому було ухвалено рішення на базі наявної військової частини в Лунинці створити новий зенітний ракетний полк",- пояснив Віктор Хренін.

Варто зазначити, що новий полк дислокується за 50 км від державного кордону.

"Сюди переміщені найкращі фахівці. Вони оснащені сучасним озброєнням. Тут створено хорошу навчально-матеріальну базу. Облаштовано казарми для особового складу строкової служби. Побудовано службовий будинок для сімей військовослужбовців. Для дітей виділено місця в школах і садочках, членам родин надано місця для працевлаштування",- зазначив Міністр оборони.

Під час формування нового полку в пріоритеті було питання соціальної захищеності військовослужбовців та їхніх родин, наголосив він.

"Президент неодноразово говорить, що основне завдання держави - забезпечити житлом бюджетників і військовослужбовців. Будівництво будинку для військовослужбовців на ділі доводить ці слова. Отримання житла буде стимулом виконувати завдання більш якісно, ефективно, професійно. Коли в людини немає хвилювання за свій тил, вона буде краще виконувати завдання. Це аксіома",- сказав Віктор Хренін і додав, що, коли полк заступить на бойове чергування посилиться бойовий потенціал Збройних Сил і підвищиться ефективність протиповітряної оборони.

Читайте також