У червні в Рівному у сервісному центрі МВС виявили 4 сумнівних автівки

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

9 підроблених посвідчень водія та 4 свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів виявили працівники сервісних центрів МВС Рівненщини з початку року. 

Окрім того, траплялися випадки, коли під час огляду транспортного засобу, експерти виявляли  підроблені кузова та двигуни. Так, за 6 місяців цього року виявили у сервісних центрах МВС Рівненщини 11 сумнівних автомобілів. Найчастіше підробляли номера кузовів транспортних засобів.  Таких автівок виявили аж 10. 

Так, лише у червні у сервісному центрі МВС, що в Рівному, було виявлено два  «Renault 19», «Volkswagen Golf» та «Toyota RAV4» зі слідами підроблених номерів кузовів.

Зібрані матеріали та транспортні засоби були направлені до поліції.

Аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна, варто звернутись до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто в присутності продавця і покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно при перереєстрації транспортного засобу та заповнюється адміністратором в електронній формі.

Важливою процедурою в даному процесі  є проведення працівниками Експертної служби МВС огляду або експертного дослідження транспортного засобу. До речі, у сервісних центрах МВС Рівненщини працівники експертної служби МВС з початку року оглянули 24678  транспортних засобів. Під час огляду перевіряють ідентифікаційні номери і реєстраційні документи. У випадку проведення експертного дослідження транспортного засобу спеціалісти встановлять відсутність чи наявність  ознаки пошкодження, підробки чи заміни номерів двигуна, шасі або кузова, заміни панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу та підроблення реєстраційних документів. 

РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області

Читайте також