У День донора здали кров: прихильники команди «Рівне Разом» долучилися до важливої акції

14 червня у світі відзначають Міжнародний день донора крові. Прихильники команди «Рівне Разом» здали кров в обласному центрі Служби крові. 

Деякі з учасників акції вже були донорами, а дехто здав кров вперше. До прикладу рівнянин Ярослав Коноплястий виявив бажання поділитися кров’ю з тими, хто цього потребує.

– Перший раз таке роблю в житті – ще й у День донора. Думаю, якщо все буде нормально, на майбутнє теж буду здавати кров. Це соціально важлива акція для порятунку життя і здоров’я людей. Можливо, колись і мені треба буде така допомога, – зазначив прихильник «Рівне Разом».

Аби поповнитись свіжою енергією  після процедури, для донорів підготували солодкий стіл. Працівники Служби крові кажуть, що поважають кожного, хто наважився стати донором, а свято є лише додатковою нагодою нагадати про важливість подібних акцій.

– Не можна сказати бракує чи не бракує донорів – все залежить від хворих. Ми стараємося по максимуму забезпечувати лікувальні заклади. Якщо в певний день донорів прийшло менше, ми викликаємо. Люди погоджуються, приходять на здачу і нам не відмовляють. Треба, щоб в середньому йшло до 60 чоловік у день, – розповіла завідуюча відділом Єдиного донорського центру Майя Гнатюк. 

До акції долучився співак, директор Квасилівського будинку культури Микола Бобрик. Каже, що коли дізнався про акцію від «Рівне Разом», одразу погодився, оскільки розуміє важливість донорства та прагне допомоги тим, хто цього справді потребує.

– Враження нормальні, все добре. Всесвітній День донора крові – важливе свято, ми не могли проігнорувати цю дату, – зазначив Микола Бобрик.

Команда «Рівне разом» досить активно бере участь у заходах та акціях, які спрямовані на підтримку життя і здоров’я громади, а також пропаганди здорового способу життя. У громадській організації переконані, що кожна людина повинна намагатися турбуватися не лише про себе, а й про інших – це шлях до здорового суспільства.

Читайте також