У деяких палатах по 40 поранених російських солдат: у Криму окупанти примушують людей здавати кров

Ілюстративне фото

Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що у Криму окупанти спонукають людей до примусового донорства. 

За її словами, вона постійно отримує інформацію про велику кількість поранених військових рф в лікарнях та санаторіях тимчасово окупованого півострова.

"Медичні заклади не можуть впоратися з таким навантаженням, катастрофічно не вистачає крові. У зв’язку з цим активно ведеться примусова кампанія донорства крові на ТОТ Крим. Головний лікар Сімферопольської ЦРКБ видав спеціальний наказ, в якому зазначено, що необхідно збільшити запаси крові всіх категорій з розрахунком на 1500 реципієнтів та тимчасово зупинити безоплатне надання медичних послуг", - розповіла Денісова.

У Севастополі у військовому госпіталі палати переповнені, ставлять додаткові ліжка для поранених. У деяких палатах перебуває до 40 осіб.

Щоб поповнити банк крові, окупаційна влада вимагає від підприємців відправляти працівників до пунктів здачі крові. При цьому донором може стати будь-хто – жодних медичних документів не вимагається, обстеження не проводиться.

Люди, аби не втратити роботу, змушені ставати донорами.


 

Читайте також