У Дубенському пологовому будинку оновили прийомний покій та обладнання

27 січня відбулось відкриття оновленого приймального покою Дубенського пологового будинку. У відкритті взяли участь міський голова Василь Антонюк, начальник відділу охорони здоров'я міської ради Василь Круцик, директор КНП “Пологовий будинок” Дубенської міської ради Ростислав Андрощук та заступник директора КНП “Пологовий будинок” Дубенської міської ради Ольга Коцюба. Про це повідомляє Дубенська міська рада.

Відтепер пацієнток пологового будинку зустрічатиме оновлене, просторе та затишне приміщення. У приймальному покої замінено двері та вікна, зроблено косметичний ремонт. На ці роботи з бюджету міста було виділено 200 тисяч гривень.

Також керівники медичного закладу презентували лапароскопічне обладнання - лапароскопічну стінку та гістерорезектоскоп, нещодавно придбане для гінекологічного відділення за кошти бюджету міста у розмірі 2 мільйони 980 тисяч гривень. 

Лише за два дні з початку його використання, 24-25 січня, лікарями гінекологічного відділення під керівництвом доктора медичних наук, професора Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського Алли Бойчук було проведено 7 операцій. Дане лапароскопічне обладнання дозволяє проводити складні операційні втручання максимально швидко та безпечно для пацієнта - мінімізує ступінь травмування тканин, значно скорочує час оперативного втручання та період реабілітації, зменшує ризик виникнення післяопераційних ускладнень.

Читайте також