У Дубні 86-річна переселенка з Краматорська зустрілася з внучкою, яка приїхала до неї з Сербії

У Дубенській міській лікарні 86-річна переселенка з Краматорська Валентина Соколова зустрілася зі своєю внучкою Оксаною Белецькою, яка приїхала до бабусі із Сербії. 

Про це повідомляють у пресслужбі Дубенської міськради. 

Так, ще у лютому цього року, перебуваючи у Краматорську, жінка пережила інсульт і знаходилась там у місцевій лікарні, однак потребувала евакуації у безпечніший регіон. Оскільки поруч із нею зовсім не було рідних, адже старенька проживала сама, онука в телефонному режимі з Сербії за допомогою сусідів, змогла організувати евакуацію бабусі на захід України завдяки Товариству Червоного Хреста та організації “Лікарі без кордонів”. Однак після евакуації між рідними людьми було втрачено зв'язок.

12 березня Валентина Соколова прибула до Дубна в досить важкому стані, без будь-яких документів та ще й маючи проблеми з пам'яттю. Фахівцями управління соціального захисту Дубенської міської ради на чолі з начальником Валентиною Бущук відразу було надано вимушено переміщеній громадянці необхідну допомогу та оформлено до паліативного відділення міської лікарні. Разом з тим, соціальні працівники розпочали спроби з пошуку рідних пані Валентини. Різними шляхами вдалося зв'язатися з її сусідами у Краматорську, вони надали контакти онуки Оксани, яка зі своєї сторони також безуспішно розшукувала бабусю, адже знала лише, що її перевезли в котрусь з західних областей. Дізнавшись про місце перебування бабусі Оксана Белецька вирушила до України. Таким чином вдалося організувати зустріч рідних людей. 

Під час зустрічі за участю секретаря ради Віктора Недашковського обговорено подальшу долю пані Валентини, щоб забезпечити їй оптимальні умови проживання та необхідний медичний нагляд. Бабуся з онукою, вражені комфортністю паліативного відділення та уважністю медичного персоналу, дякують усім причетним за підтримку та турботу. 

До слова, наразі у Дубні проживають понад 1300 вимушено переміщених осіб. Влада міста забезпечує усіх потребуючих місцями тимчасового проживання та необхідною допомогою, а також у співпраці з Європейським Союзом працює над впровадженням проєкту з будівництва житла для ВПО. 

Читайте також