У двох районах Рівненщини за день виявили вісьмох браконьєрів

Третього червня 2020 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля здійснили черговий рибоохоронний рейд. Захід проведенона водоймах Костопільського та Рівненського районах Рівненської області. Так, складено п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП, три - за ч. 4 ст. 85 КУпАП та оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Близько 17 години державними інспекторами на водоймі, поблизу с. Жильжа Костопільського району викрито трьох місцевих жителів, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – трьома лісковими сітками. У громадян вилучено понад 1 кг риби: щука – 3 екз. та лин – 1 екз. Завдано збитків у розмірі 799 грн. На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлені до районного суду Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та водні біоресурси вилучені.

Пізніше  під час проведення рибоохороного огляду на березі р. Горинь, поблизу с. Суськ Костопільського району було задокументовано ще два порушення правил рибальства. Двоє громадян мали намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – «екраном».

Близько 20 години рибпатрульні неподалік с. Жобрин Рівненського району викрили трьох громадян, які знаходились на березі р. Путилівка з забороненим знаряддям – трьома «павуками».

Завдяки оперативним діям порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. Внаслідок вчинення дій чоловіки порушили ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ» та п. 3.14 Правил любительського і спортивного рибальства. На осіб було оформлено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 54 05 390.

Довідкова інформація:

Повідомляємо, у відповідності до Правил любительського та спортивного рибальства в період нерестової заборони дозволено любительське рибальство на водоймах загального користування з берега за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Заборонено громадянам, підприємствам, установам та організаціям використовувати плавзасоби в межах нерестовищ, крім суден уповноважених органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів, підрозділів прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Читайте також