У двох районах Рівненської області легалізували понад 160 працівників

Понад 160 працівників легалізовані завдяки інспекторам праці Дубенської та Радивилівської громад - інформує сектор нагляду Управління Держпраці

З початку року значно активізували контроль за дотриманням законодавства про працю на територіях громад Рівненщини інспектори праці органів місцевого самоврядування. Відповідні висновки зробили фахівці сектору з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Управління Держпраці за результатами аналізу повідомчої реєстрації та виїзних перевірок. Так, перевірено стан дотримання законодавства про працю під час здійснення контрольних повноважень Рівненської, Дубенської міськрад, Радивилівської та Мирогощанської ОТГ.

І ті, хто вже більш досвідчений, і ті, хто нещодавно отримав посвідчення інспектора і освоює нову сферу повноважень, - усі вже мають ефективні результати. На початковому етапі інспектори праці ОМС особливу увагу приділяють інформаційно-роз’яснювальним заходам. А в деяких громадах вже практикують такі форми контролю як інспекційне відвідування. Інспектори праці  Рівненської міської ради вже здійснили 9 інспекційних відвідувань, під час яких проаналізували: 

- додержання мінімальних гарантій в оплаті праці,
- питання своєчасності та повноти оплати праці,
- оформлення трудових відносин.

Всі інспекційні відвідування проведені на підставі інформації Пенсійного фонду України.

Загалом відповідно до плану здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю станом на 19.12.2018 року інспектори праці Управління Держпраці у Рівненській області здійснили 4 виїзні перевірки стану дотримання об’єктом нагляду законодавства про працю під час здійснення контрольних повноважень. Встановлено, що інспектори праці Дубенської та Радивилівської міських рад є членами робочих групи з питань легалізації праці, виплати заробітної плати, зайнятості населення. За їх участю на території Дубенської міськради проведено 22 обстеження, якими охоплено 245 субєктів господарювання. На території Радивилівської ОТГ охоплено 50 суб'єктів господарювання. 

За результатами цих заходів: 

- на території Дубненської ОТГ легально оформлені 20 працівників та 51 особа зареєстрована як фізична особа - підприємець (ФОП);
- на території Радивилівської ОТГ легально працевлаштовані 11 осіб та 94 особи зареєстровані як ФОП.

Читайте також