У Гощі нетверезий водій пропонував поліцейським хабара

Фото - Нацполіція

У Гощі водій автомобіля "Рено" порушив правила дорожнього руху. Інцидент трапився 22 січня цього року. Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненщини.

Поліцейські з'ясували, що за кермом перебував 22-річний місцевий житель. За зовнішніми ознаками водій перебував у стані сп’яніння, але від проходження огляду на місці події та в медзакладі в присутності двох свідків відмовився. 

А вже після складання адміністративних матеріалів за частиною 1 статей 122 та 130 КУпАП порушник вирішив їх «скасувати». У службовому авто він пропонував поліцейським тисячу гривень, попри застереження про кримінальну відповідальність. Усе це зафіксували боді-камери.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі, слідчі відділення №5 повідомили жителю Гощі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.

І хоч обвинувачений щиро розкаюється у скоєному, що пом’якшує покарання, втім, обтяжуюча обставина — це скоєння злочину в стані алкогольного сп’яніння.

Відповідно до санкції статті чоловікові може загрожувати мінімум штраф від 8500 до 12750 гривень, а максимум — позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Читайте також