У громаді біля Рівного, де зафіксували спалах поліомієліту, батьки неохоче щеплюють дітей

Фото - відкриті джерела

На початку жовтня у сім'ї із Великої Омеляни в сімох дітей виявили діагностували поліомієліт. У півторарічного хлопчика спричинив параліч кінцівок. Поліомієліт є вірусним захворюванням та передається через брудні руки, їжу та воду.

Профілактика цього захворювання - щеплення. В області достатньо вакцини, щоб забезпечити повноцінну профілактику поліомієліту. Однак, не всі батьки погоджуються щеплювати своїх дітей з різних причин.

До прикладу, діти з села Велика Омеляна, в яких виявили вірус, батьки не щеплювали через релігійні переконання. 

В області серйозно взялись за цю ситуацію. Так, було зібрано позачергову комісію ТЕБ і НС, на яку приїхав головний санітарний лікар України Ігор Кузін. 

На сьогодні у області є близько 67 тисяч дітей віком до 5 років, яким показано профілактику шляхом проведення вакцинації від поліоміеліту. Враховуючи наявність складної епідситуації, тобто наявності спалаху у Рівненській області, в першу чергу буде проведено так званий нульовий рівень вакцинації - це на рівні територіальної громади.

На сьогодні від поліомієліту у Великоомелянській громаді провакциновано близько півсотні дітей до 5 років. Разом з тим, вакцинації потребують 268 дітей.

Читайте також