У громаді на Рівненщині, де був спалах поліеміеліту, вакцинувалось менше третини дітей

На Рівненщині у селі Велика Омеляна зафіксували спалах поліоміеліту у багатодітній родині. Внаслідок інфікування паралізувало півторарічну дитину. У зв'язку із поширенням інфекції, у області почали перший етап щеплення від даної хороби.

Під час брифінгу директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров‘я населення Олег Вівсянник відзвітував, скільки дітей потрібно щепити, а скільки вже отримали дозу препарату.

"На перший етап вакцинації припадало 268 дітей. Вакциновано, на жаль, лише 77. Не зважаючи на те, що обласною державною адміністрацією було організовано на вихідні дні 6 мобільних бригад, які працювали на зазначеній території. Це 29% від необхідної кількості вакцинованих", - повідомив пан Вівсянник.

За словами чиновника, дане захворювання уражає дитяче населення та незворотні наслідки ураження нервової системи. Єдиний спосіб врятуватися від такого захворювання - це вакцинація.

"Звертаємо увагу всіх, хто причетний до даної події, адекватно віднестися до вакцинації і вакцинувати дитяче населення", - додав Олег Вівсянник.

Читайте також