У громаді на Рівненщині хочуть очистити дві водойми вапном

Фото - Іван Денисюк

У Дядьковицькій громаді планують очистити дві водойми, які полюбляють місцеві рибалки та мешканці навколишніх населених пунктів.

Про це повідомив співробітник Дядьковицької сільської об’єднаної територіальної громади Іван Денисюк.

Чоловік звернувся до рибалок та місцевих мешканців з проханням допомогти зібрати кошти на очищення водойм.

"На території с. Дядьковичі знаходяться дві водойми, які перебувають у вільному користуванні всіх любителів порибалити та просто відпочити. Як відомо, в ніч з 25 на 26 червня відбувся великий замор риби у Дядьковицьких ставках. Результати аналізів показали, що у водоймах в кілька разів перевищений рівень фосфатів та дуже мала концентрація кисню", - зазначив пан Денисюк.

За словами чоловіка, дані водойми не очищували вже кілька десятків років.

"В пошуках винуватців цього випадку всі ми втрачаємо час, який можна використати для наведення ладу на ставках. Більше 20 років ними ніхто майже не займався, робота зводилася лише до прибирання сміття на берегах небайдужими рибалками та часткового зариблення окремими видами риби. За рекомендаціями Рівненського рибоохоронного патруля для відновлення потрібно вапнувати водойму. Для цього потрібно біля 30 тис. грн", - пояснив автор посту.

За словами Івана Денисюка, Дядьковицька сільська рада знайшла партнера (ПрАТ «Тернопільський кар’єр»), який готовий надати значну частину вапнякового борошна безкоштовно. Але все одно додатково потрібно ще 7000-8000 грн. 

Тому мешканець Дядьковицької громади закликав громадян долучатись до збору коштів.

Реквізити:

5169 3600 1083 2537

Читайте також