У громаді на Рівненщині тільки розпочали підписання декларацій з лікарем

фото ілюстративне

У Привільненській ОТГ, що на Дубенщині, розпочали підписання декларацій з лікарем, пише Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації

Головний лікар і водночас сімейний лікар амбулаторії Аліна Мусієнко має вже оформлених понад 60 декларацій. Як тільки у закладі отримали ліцензію на впровадження господарської діяльності з медичної практики та уклали договір з електронною системою "еНеаlth" розпочали оформлення документів. Привільненська ОТГ - це майже три тисячі селян. Наввипередки вони поспішають до амбулаторії. Тут є лікар, фельдшер, санітарка, акушерка та медреєстратор. ОТГ допомогло з придбанням оргтехніки. Частина громади підписує договори з Дубенськими лікарями. 

Загалом на Рівненщині майже 671 тисяча підписаних декларацій. 

Найактивніший процес підписання у ЛАЗПСМ при КНП "Деражненська РЛ" (87,8%); Локницькому (83,6%); та Клесівському (77,5%) центрах ПМСД відповідних об'єднаних територіальних громад. 

Серед районних центрів ПМСД у Гощанському – майже 71 відсоток., Дубровицькому понад 68 %;Здолбунівському–63,5%; Володимирецькому – понад 63% від обслуговуючого населення.

Серед центрів ПМСД м.Рівне по кількості підписаних декларацій найбільше декларацій підписано у "Північному" – 68%.
Слід активізувати підписання декларацій у Радивилівському – 51,4%; Корецькому – 47,7% районних центрах ПМСД.

При достатньому кадровому забезпеченні найгірший стан укладання декларацій у Вараському ЦПМСД – 2,3% від загальної кількості населення. Не розпочато підписання декларацій по Пісківському ЦПМСД та Підлозцівській ЛА ЗПСМ відповідних громад.

Читайте також