У Гурбах освятили фундамент майбутнього храму

На Великдень в урочищі Гурби вшанували світлу пам'ять повстанців, які 77 років тому загинули в найбільшому в історії бою підрозділів УПА проти  військ НКВД. На третій день Великодня зі всіх куточків України усі небайдужі вже традиційно завітали до Меморіального комплексу Гурби. 

Минулого літа, під час перебування на Рівненщині намісника Православної церкви України Епіфанія, на Гурбах заклали капсулу на будівництво нового храму на честь Святителя Спиридона єпископа Тримифунтського Чудотворця. Роботи розпочались, а вже вчора освятили фундамент майбутньої святині. 

«Нині ми вшановуємо пам'ять воїнів, які загинули, боронячи нашу державу. На цьому місці молитва лунає щодня за померлих воїнів. Окрім цього, ще одна прекрасна подія для нашого монастиря. Ми з Божою поміччю освятили фундамент нового Свято-Спиридонівського монастиря. Він був побудований за пожертви Віктора Шакирзяна та його команди», - зазначив намісник Гурбинського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських могилах архімандрит Онуфрій (Ляда).

За постійну благодійну допомогу монастирю та на знак благословення за щиру працю на користь Православної церкви України Віктору Шакирзяну вручили подяку. 

«Це святе місце. Нам потрібно розбудовувати такі храми та монастирі, аби люди мали змогу приїздити сюди та досліджувати свою історію. Адже саме тут 77 років тому відбулася жахлива трагедія. Ця подія показала, що український народ не здавався, відстоював свої державні права та цінності. Ми повинні про це пам'ятати. Я бачу тут сьогодні багато сучасних воїнів зібралось, які боронять кордони України на Сході. Думаю, що для них бій під Гурбами - гарний приклад для наслідування і гордості  за звитягу воїнів УПА, яку сьогодні,  наші воїни, безперечно, примножують на Донбасі», - зазначив Віктор Шакирзян.

Для політичної партії «Рівне Разом» це місце знаменне, адже саме тут лідер політсили отримав благословення від Предстоятеля Помісної Церкви України Епіфанія йти в політику та захищати інтереси громади. 

«Гурби - це місце української непереможності та звитяги! Ми маємо  про це  пам'ятати завжди! Тому, "Рівне Разом" і підтримує будівництво нового храму саме тут. і не лише. Окрім того, для нашої фракції, для команди "Рівне Разом", це визначний день. Тому що саме тут наш лідер декілька місяців тому отримав благословення на добру справу - йти в політику та служити громаді. Ми про це теж пам'ятаємо і десь відчуваємо постійну духовну підтримку  цього місця у своїй роботі », - зазначила депутатка Рівненської міської ради від фракції «Рівне Разом» Катерина Марчук.

Читайте також