У Києві озброєна банда викрала з автостоянки 39 транспортних засобів

У Києві поліцейські затримали організовану банду, яка викрала з автостоянки 39 транспортних засбів - 34 мотоцикли та 5 автомобілів. Загальна сума викраденого - 6,5 млн гривень. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Як зазначається, у березні 2022 року учасники угруповання, озброївшись автоматичною зброєю та розподіливши ролі кожного з них, прибули на територію спецмайданчика для тимчасового зберігання транспортних засобів, розташованого у Бориспільському районі Київської області.

Погрожуючи охоронцям майданчика застосуванням насильства, зловмисники незаконно заволоділи 34 мотоциклами та 5 автомобілями різних марок, після чого перевезли їх до невстановленого досудовим розслідуванням місця. 

За даними поліції, загальна сума збитків складає 6,5 мільйона гривень. 

Наразі учасники угрупування затримані. 

Це п’ятеро громадян України та громадянин Грузії віком від 25 до 54 років. Троє з них раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, один - перебуває у статусі обвинуваченого.

Правоохоронці провели за місцем проживання зловмисників санкціоновані обшуки та вилучили мобільні телефони, зброю, записи та документи.

Також у ході слідства встановлено місцезнаходження 10 раніше викрадених транспортних засобів - 5 мотоциклів та 5 автомобілів. Місцезнаходження інших - наразі встановлюється. 

На цей час затриманим особам повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває.

 

Читайте також