У Києві закривають громадський транспорт для невакцинованих

Із 1 листопада у громадському транспорті Києва можна буде їздити лише з COVID-сертифікатом, або негативним ПЛР-тестом. Водночас громадський транспорт не зупинятимуть. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко. 

- Громадський транспорт закривати ми не збираємося. Він працюватиме. Але їздити в ньому повинні пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт. А вибірково – спеціальні групи правоохоронців, - сказав Кличко.

- Ми запроваджуємо ці суворі обмеження, бо немає інших варіантів, щоб зберегти здоров’я і життя людей. Щоб не допустити і колапсу медичної системи, яка може не витримати такого напливу хворих. Тому я вкотре звертаюся до всіх: вакцинуйтеся. Захистіть себе і своїх близьких, – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Київ вирішив посилити карантинні заходи, адже місто за показниками досягнуло "червоної" карантинної зони. Мер Кличко просить уряд віднести столицю до "червоної" зони на найближчому засіданні Держкомісії з питань ТЕБ та НС. 

Читайте також