У Китаї новий спалах коронавірусу: провінція з населенням у понад 100 млн опинилась на карантині

Фото -  Bloomberg

Приблизно 108 млн жителів провінції Цзілінь на північному сході Китаю опинилися в умовах карантину через появу нових інфікованих коронавірусом, повідомляє Forbes. Міста провінції припинили залізничне і автобусне сполучення, закрили школи, пише агентство. Провінція Цзілінь на сході межує з російським Приморським краєм.

Сполучення з містом Цзілінь було припинено ще 13 травня: там також заборонили збори людей і припинили роботу громадських закладів, у тому числі театрів, інтернет-кафе і лазень. Тоді захворювання було підтверджено у 21 жителя міста. Віце-мер Гай Дунпін назвав цей спалах дуже серйозним, наголосивши, що він несе ризик подальшого поширення.

На даний момент, за даними Bloomberg, виявлено вже 34 хворих. Поки що це число зростає не так швидко, як спалах в Ухані, але швидка і жорстка реакція влади відображає страх настання другої хвилі інфекції, вважає агентство.

Також це ознака того, наскільки крихким може бути процес зняття обмежень в Китаї та інших країнах, оскільки навіть невеликі послаблення ведуть до другої хвилі захворювання, пише видання.

Жителів міста попереджають про те, що обмеження будуть суворими. Житлові комплекси з підтвердженими зараженнями або підозрою на них будуть закриті повністю: залишати їх дозволять лише одній людині з сім'ї для покупки продуктів на дві години двічі на тиждень. Ті, хто виїжджають з провінції Цзілінь, зобов'язані витримати карантин до 14 днів після прибуття на місце призначення. Робота сервісів доставки в основному припинена, а також заборонено продаж жарознижуючих препаратів в аптеках, щоб люди не приховували симптоми, стверджує Bloomberg.

13 травня в місто Цзілінь прибув віце-прем'єр Сунь Чуньлань, який керував боротьбою з коронавірусом в Ухані. Після цього були звільнені п'ять чиновників департаменту охорони здоров'я, а також місцевий секретар комуністичної партії Китаю.

Поки що китайська влада не встановили, як почався новий спалах коронавірусу в Китаї, але підозрюють, що хворі могли контактувати із зараженими людьми, які повернулися з Росії.

За даними університету Джонса Хопкінса, в світі зафіксовано 4,74 млн випадків коронавірусу, з них 84 054 в Китаї. Перше місце за кількістю хворих займають США, там майже 1,5 млн хворих і 89 564 жертви. На другому місці Росія, де, за даними на 18 травня, зафіксовано 290 678 випадків зараження.

Читайте також