У коледжі на Рівненщині офіційно затвердили нову спеціальність

У наступному навчальному році здобути фах молодшого бакалавра за новою спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт» можна буде у Березнівському лісотехнічному коледжі НУВГП.

Віднині така спеціальність офіційно має ліцензійне підтвердження Міністерства освіти і науки України.

«З ініціативою про відкриття на базі коледжу нової спеціальності до мене звернувся директор цього навчального закладу Гончар Микола.  Студенти коледжу здобувають призові місця на спортивних змаганнях місцевого та регіонального значення. Також заклад має належну матеріально-технічну базу. У профільному міністерстві підтримали таку ідею. Як результат - уже у наступному році коледж проведе перший набір абітурієнтів за новою спеціальністю», -  зазначає голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль.

За словами заступника директора з навчальної роботи Березнівського лісотехнічного коледжу Руслана Мосійчука, ідея створення нової спеціальності існувала давно, але довгий час не можна було її реалізувати через відсутність ліцензії Міністерства освіти і науки. Підтримав нашу ініціативу очільник Рівненщини Віталій Коваль. Відтак, на базі коледжу створили робочу групу, розробили ліцензійну справу та подали її на розгляд комісії Міносвіти. Після чого Міністерство видало відповідний наказ.

«Запровадження нової спеціальності на базі лісотехнічного коледжу - це позитивна новина не лише для Березнівщини, але й для усієї Рівненської області. Заклад буде ще більш конкурентоспроможним. Дякуємо за таку можливість Міністерству освіти і науки. Впевнений, що у студентів коледжу попереду ще багато нових перемог», - зазначив Віталій Коваль.

Так, навчатися за фахом «Фізична культура і спорт» зможуть 60 студентів.

Довідка

Березнівський лісотехнічний коледж НУВГП — державний вищий навчальний заклад І-ІІ рівнів акредитації. Зараз там функціонують спеціальності «садово-паркове господарство», «лісове господарство», «мисливське господарство», «облік і оподаткування», «фінанси, банківська справа та страхування».

Читайте також