У комунальному підприємстві на Рівненщині звільнили озеленювачів: відома причина

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Нещодавно у Фейсбук-спільноті Зелене господарство працівниця комунального підприємства міста Дубно Інна Яцина опублікувала пост, де зазначила, що 4 озеленювачів розрахували з роботи. Під постом з'явилась велика кількість коментарів від дубенчан. Люди обурювалися тому факту, що працівниці залишились без роботи. 

Ми вирішили дізнатись, чому озеленювачів звільнили та чи є це нормою для комунального підприємства. 

Директор КП "Зелене господарство" Віктор Матвійчук прояснив ситуацію.

"В нас був проведений тендер і згідно тендеру озелювачі працюють до листопада місяця. Так кожного року в нас. Ми їх приймаємо не на постійно, а на період сезонних робіт. Коли ми їх оформляємо, вони прекрасно знають, що це на сезонні роботи. Сезон починається з квітня місяця", - зазначив Віктор Якимович.

Серед звільнених озеленювачів - усі жінки. Однак працюють на підприємстві і чоловіки. Їх на зиму не звільняють.

Ілюстративне фото

"Чоловіків ми не звільняємо, бо ми зимою далі продовжуємо працювати. В нас обрізка дерев. У КП є теплиці, але вони не опалюються. Там зимою нема що робити. Жінкам можна було б найти роботу, але оплати немає. Тендер закінчується на усі роботи. Те, що не виконано - чоловіки дороблять. Я не маю як оплачувати, адже у тендері розписано повністю кожен вид робіт на конкретний період. Там і полив, і посадка. Я вже три роки працюю тут і до мене так само було - тільки сезонні працівники", - додав директор підприємства.

Оскільки "Зелене господарство" - це комунальне підприємство, то зарплату оплачує місто. 

До слова, у Рівному "трест зеленого господарства" також набирає сезонних працівників. У відділі кадрів підприємства зазначили, що сезон роботи озеленювачів може тривати як 6, так і 4 місяці. Все залежить від погодніх умов і об'єму робіт. Робітників набирають ранньою весною. 

Читайте також