У Костополі посадовицю судитимуть за шахрайство з оплатою адмінпослуг

У Костополі до суду скерували провадження стосовно 39-річної працівниці держустанови, яку обвинувачують у шахрайстві. 

Про це повідомляють у пресслужбі обласної поліції. 

Як зазначається, майже рік посадовиця вчиняла шахрайські дії із грошовими коштами, сплаченими громадянами за надання адміністративних послуг. Викрили її на фінансових махінаціях працівники служби безпеки банку, які і звернулися до правоохоронних органів.

У рамках досудового розслідування поліцейські встановили, що службова особа під час оформлення документів брала від громадян кошти за надання адмінпослуг готівкою, аби вони не витрачали час на оплату. Гроші перераховувала зі своєї платіжної картки та роздруковувала квитанцію. Потому телефонувала у колцентр банку та, зловживаючи довірою оператора, відміняла транзакцію, повертаючи в злочинний спосіб кошти на свій рахунок.

У результаті протиправних дій вона привласнила оплату від 32 осіб, які сплатили за надання адмінпослуг, на загальну суму майже 19 тисяч гривень. Вкрадені суми варіювалися від 297 до 1095 грн.

І хоч обвинувачена щиро розкаюється у скоєному, відповідно до санкції статті їй може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Завдану майнову шкоду вона відшкодувала у повному обсязі.

Читайте також