У Костополі рівнянина оштрафували за розклеювання оголошень

Чоловіка, який мешкає в Рівному, оштрафували за розклеювання оголошень у Костополі.

Про це повідомляють у Костопільській міськраді.

Як зазначається, це були оголошення про надання допомоги людям із залежністю. Протокол, згідно з правилами, надіслали за місцем реєстрації порушника. Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Рівненської міської ради розглянула протокол й постановила оштрафувати порушника.

Був складений протокол за несанкціоноване розклеювання реклами концерту співачки, яка навесні приїздила з виступом у наше місто. Протокол надіслано за місцем реєстрації члена команди співачки, відповідального за оголошення.

Ще один розклеювач комерційних оголошень після зауваження працівника відділу інспекції з благоустрою - самостійно їх зняв. У такому випадку, протокол про порушення не складають.

«Згідно з правилами благоустрою Костопільської громади, на розміщення будь-якої зовнішньої реклами потрібно отримати дозвіл, навіть якщо реклама розміщена на власній ділянці чи балконі», - зазначив начальник відділу інспекції з благоустрою управління інфраструктури міськради Ігор Хомич.

Слід нагадати, що розклеювання оголошень в невизначених місцях тягне за собою адміністративну відповідальність. Санкція встановлена у статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передбачає штраф.

Для розміщення приватних оголошень чи афіш, доцільно користуватись відповідними дошками біля під’їздів багатоквартирних житлових будинків комунальної власності, газетами та соцмережами.