"Тимчасова пломба": у Костополі серед зими ремонтують дороги (ФОТО)

У Костополі комунальники продовжують виконувати ямковий ремонт на міських дорогах методом холодного асфальтування.

Про це інформують в Управлінні інфраструктури Костопільської міської ради.

Такий метод призначений саме для аварійного ямкового ремонту. Після сходження льоду з доріг, оголилися нові проблемні ділянки на вулицях з інтенсивним рухом. Для того, щоб зберегти дорожнє покриття від подальшої руйнації, працівники цеху благоустрою та ремонту доріг КП «Костопількомунсервіс» КМР, на минулому тижні «латали» ями холодним асфальтом, який немає прив'язки до гарної погоди та інших факторів.

При такому способі ремонту спочатку відділяється пошкоджена ділянка, за допомогою дорожньої фрези. Потім обрубуються кромки вибоїн з доданням їм прямокутних обрисів та проводиться очищення дефектного сектора від пилу і крихт, його краї і дно обробляють рідкою бітумною емульсією та заповнюють вибоїну ремонтним матеріалом.

Для ущільнення використовують метод «тупцювання», який реалізується застосуванням ручних вібраційних плит або невеликих тротуарних катків.

«За нинішньої погоди використовуємо технологію укладання холодного асфальту для усунення ям на дорожньому полотні. Минулого року теж працювали за цим методом. Умовно кажучи, це тимчасова пломба для усунення ямкової аварійності, яка з’являється взимку. Це тимчасовий ремонт, проте його цілком надовго вистачає», – пояснив директор КП «Костопількомунсервіс» КМР Ігор Онищук.

Читайте також