У лікарні на Рівненщині медики масово захворіли на COVID-19: за 3 дні більше десяти звільнень

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У Костопільській ЦРЛ зафіксовано велику кількість інфікованих медичних працівників. Це стало причиною масового звільнення персоналу лікарні. Під час брифінгу начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник прокоментував ситуацію у Костопільській лікарні.

За його словами, не всі здатні виконувати роботу медика під час таких скланих умов, як пандемія коронавірусу.

«Робота у лікувально-профілактичному закладі, особливо у період епідемії, є надзвичайно складною і потребує моральних, фізичних та розумових зусиль. Так, дійсно, у нас є випадки, коли медичні працівники звільняються, мотивуючи це тим, що не можуть виконувати таку важку роботу, особливо у вогнищі інфекції. Костопільська ЦРЛ – це лікарня першої хвилі, де надається медична допомога інфікованим з COVID-19, важким пацієнтам", - зазначив начальник.

За його словами, нестачі медичних кадрів у лікарні немає.

"Наразі у Костопільській лікарні за останні 3 дні звільнилося 11 медичних працівників. Ми маємо і факти, що 25 медиків захворіли на коронавірус. Здійснюючи аналіз, ми бачимо, що дефіциту кадрів у Костопільській лікарні немає. Управлінням охорони здоров’я зібрано списки для можливого перекриття того чи іншого напрямку за відсутності медичних працівників. Тобто резерви і списки для відповідного реагування у нас готові", - наголосив пан Вівсянник.

За інформацією чиновника, станом на 3 червня у Рівненській області звільнилось 324 медичні працівники. З них: 38 лікарів, 109 середнього медичного персоналу та 177 – молодшого медперсоналу. Ми реагуємо на цю ситуацію,

Читайте також