У лікарні на Рівненщині звільнили завідувача травматології

Фото - Суспільне

У Дубні розпочали процес оптимізації травматологічного відділення міської лікарні.

Про звільнення завідувача відділення Сергія Мухи стало відомо у п'ятницю, 3 липня, з допису завідувача Дубенського міськрайонного відділу лабораторних досліджень Юрія Мухи.

За словами медика, це звільнення було результатом конфлікту між завідувачем травматологічного відділення та новопризначеним головним лікарем. Непорозуміння виникли відразу після призначення останнього на посаду. Серед ряду причин Юрій Муха називає боротьбу його сина проти ліквідації гнійної частини відділення. Однак керівництво називає причиною поширення у відділенні коронавірусу.

«Звичайно не зміг мій син стерпіти так звану оптимізацію відділення, а вірніше скорочення працівників та ліквідації гнійної половини травматологічного відділення... Згідно з санітарними правилами для функціонування відділень хірургічного профілю (хірургія, травматологія) необхідно мати чисту та гнійну половину. Цього він і добивався. Без цього відділення не буде мати змогу повноцінно проводити великі операції. За останній рік роботи кількість проведених операцій та їх складність значно збільшилася. На операції приїжджали з різних регіонів України», – пише медик.

Під керівництвом Сергія Мухи у травматологічному відділенні провели половину ремонту операційної, планували провести ремонт у всьому відділенні. Роботи фінансували не з бюджету міста, а коштом благодійників, спонсорів і мешканців Дубна за підтримки активістів з Рівного, Дубенської РДА та голови Дубенської райради. Тепер працівники остерігаються, що зібрані на ремонт кошти можуть бути кимось привласнені.

Джерело: Район.Медицина

Читайте також