У лікарні Рівненщини кисень може постачати "Рівнеазот"

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У РОДА під час брифінгу говорили про можливість постачання рівненським підприємством "Рівнеазот" кисню для хворих на коронавірус у лікарні.

Зокрема, начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник прокоментував, на якому етапі домовленості щодо виробництва кисню.

"Дійсно, у нас тривають перемовини з керівництвом ПАТ "Рівнеазот" щодо можливості використання того кисню, який виробляють на підприємстві для медзакладів. Вчора ми направили ту необхідну медико-технічну характеристику кисню, який повинен використовуватись у лікувально-профілактичних закладах. Очікуємо вивчення, детального аналізу та можливості використання кисню, і тільки після цього, як ми побачимо відповідність усіх параметрів, буде впроваджена процедура виготовленя і ліцензії на медичний кисень від ПАТ "Рівнеазот" - повідомив пан Вівсянник.

За його словами, керівництво області заручилось підтримкою Міністерства охорони здоров'я і прем'єр-мністра щодо найшвидшого виготовлення дозвільних документів на використання даного кисню. 

Читайте також