У магазині на Рівненщині продавали сумнівну горілку: директор каже, що не вміє виявляти підробку

Фото з відкритих джерел, ілюстративне фото.

У жовтні цьогоріч в магазині «База» в місті Вараш на вулиці Комунальна продавали сумнівний алкоголь. Відомо, що на пляшках із горілкою «Наша Марка» класична були марки акцизного збору з ознаками підробки. Продавали їх по майже 90 грн за одну. Про це відомо з постанови суду.

Тож до відповідальності притягнули директора магазину, адже такими діями він вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.156 КУпАП.

У судовому засіданні він винуватість у вчиненні правопорушення визнав та пояснив, що дійсно він є директором ТзОВ «База компані», у власності якого перебуває магазин «База».

При цьому вказав, що зазначену горілку з підробленими марками акцизного збору закупив у постачальника продукції, але при закупівлі не виявив факту підробки марок акцизного збору, оскільки неспроможний відрізнити підроблені марки акцизного збору від справжніх.

Попри це суд визнав його винним у порушенні правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами.

Йому призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 3400 грн, а також суд вирішив конфіскувати п’ять пляшок горілки «Наша Марка». Директор повинен сплатити ще й 454 грн судового збору.

Читайте також