У Маріупольському драмтеатрі загинуло 600 людей - ЗМІ

Напад росіян на Маріупольський драматичний театр був набагато смертоносніший, ніж вважалось. Внаслідок авіаудару усередині та зовні будівлі загинуло 600 людей. 

Про це йдеться у розслідуванні Associated Press

Видання реконструювало 3-D моделі будівелі на основні свідчень очевидців,  двох наборів планів поверхів театру, фотографій та відео, зроблених усередині.

Свідки вказали, що прийнамні 100 людей перебувало на польовій кухні, біля будівлі, і ніхто не вижив. Також вони сказали, що сказали, що кімнати та коридори всередині будівлі були переповнені, приблизно одна людина на кожні 3 квадратні метри.

За оцінками тих хто вижив, під час авіаудару усередині знаходилось близько 1000 людей, проте ніхто не бачив, щоб врятувалось хоча б 200 людей. 

Крім того розслідування спростовує твердження рф про те, що драмтеатр служив українською військовою базою. Ніхто зі свідків не бачив українських військових, які діяли б всередині будівлі. Також ніхто не сумнівався, що театр був зруйнований внаслідок російського удару. 

Нагадаємо, російські окупаційні війська 16 березня скинули на драмтеатр надпотужну авіаційну бомбу. У міськраді повідомляли, що внаслідок бомбардування російським літаток загинуло близько 300 людей. 

За матеріалами УП

Читайте також