У минулому році в Рівненській області вилучили понад 110 мотопомп та більше 1000 кг бурштину

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Одним із найгостріших проблем питань у області залишається незаконний видобуток бурштину, у зв'язку з чим, прокуратурою області в минулому році вживались додаткові організаційно-практичні заходи з протидії цьому протиправному промислу.

«У цілому, завдяки вжитим спільним, скоординованим заходам значно активізували роботу з вилучення незаконно видобутого бурштину-сирцю та відповідного технологічного обладнання. У розсліду вальних кримінальних провадженнях вилучено та визнано речовими доказами 52 одиниці автотранспорту, 119 мотопомп та 1058 кілограмів бурштину», - зазначають у прокуратурі.

У минулому році до суду було скеровано  10 обвинувальних актів про злочини даної категорії.

Також у 2018 році правоохоронними органами області знешкоджено 9 організованих груп, до складу яких входили 59 осіб та скеровано відносно них обвинувальні акти до суду. Зокрема, це стосується грального бізнесу (1 акт), незаконного видобутку бурштину (1 акт), обігу наркотичних засобів та їх контрабанда (3 акти), корумпованих зв’язків в лісовій галузі (1 акт), шахрайства у сфері охорони здоров’я (1 акт), порушення правил міжнародних польотів (1) та за фактами організації масових заворушень, вчинення опору та насильства до працівників правоохоронних органів при виконанні службових обов’язків щодо протидії незаконному видобутку бурштину – 1 акт.  У 2017 році було 7 обвинувальних  актів щодо 31 особи.

Повний текст звіту.

Читайте також