У місті атомників на Рівненщині виник спалах COVID-19 – там посилили карантин

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Під час щоденного брифінгу у Рівненській ОДА перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів про ситуацію у місті Вараш на Рівненщині.

За його словами, місто Вараш перебуває у зоні особливого контролю обласної державної адміністрації. Там знаходиться потужна атомна електростанція, яка є стратегічним об’єктом всієї держави.

"Все, що пов’язано із безпекою і режимом роботи – це завдання для керівництва станції, місцевої та обласної влади. Після першого випадків коронавірусу серед працівників атомної станції, мною, як керівником робіт було підписано розпорядження про активні заходи обстеження, ПЛР-тестування працівників станції і кола осіб, які контактують з ними. У результаті даної ситуації, ми провели засідання обласної комісії по ТЕБ і НС 15 травня, де також вжили відповідні заходи і надали рекомендації місцевим органам влади", - повідомив пан Подолін.

У Вараші за вихідні, 30 та 31 травня, виник спалах – 4 випадки серед працівників місцевого ЦНАПу. За словами Сергія Подолін, це є люди, які ширококонтактні, адже до них звертаються громадяни.

"У неділю вранці ми мали розмову з мером міста, де він інформував про стан хворих та дослідження контактних осіб. Під час засідання Вараської міської ради будуть посилюватися карантинні заходи. Ми розуміємо, що є контактні особи, чиї члени родини працюють і на атомній станції. Крім того, згідно рішення комісії Вараша, вводиться обмеження на ряд закладів по роботі", - прокоментував заступник.

Про нововведення та заборони, які запровадили у Вараші, ми писали тут: У місті на Рівненщині заборонили роботу ринків, кіосків і не тільки

Читайте також