У місті Дубно облаштували першу кисневу станцію в області

На Рівненщині у Дубенській міській лікарні буде облаштовано першу у області кисневу станцію. З її допомогою медзаклад зможе економити кошти, які раніше витрачали на кисневі балони. До слова, їх потрібно було біля 40 штук на добу, кажуть у міській раді.  

Раніше балони возили щодня з Березного і персонал був змушений самотужки їх встановлювати. Тепер станцію, розраховану на 3 тони рідкого кисню, заправлятимуть один раз на місяць. Зекономлені кошти підуть на інші потреби лікарні.

Киснева станція обійшлась у майже 750 тисяч гривень

"Сьогодні продовжуються роботи по встановленню кисневого резервуару в Дубенській міській лікарні. Це роблять для того, щоб забезпечити кисневі потоки у лікувально-профілактичному закладі. На сьогодні проєктно-кошторисна документація та ті роботи, які вже проведено, фінансуються  з бюджету Дубенської міської ради. Крім того, управління охорони здоров'я буде дофінансовувати цей проєкт відповідно до акту виконаних робіт", - повідомив начальник упралвння охорони здоров'я на Рівненщині Олег Вівсянник.

Встановленням і подальшим постачанням кисню займатиметься Львівський хімічний завод. 

Кисневі точки будуть у таких відділеннях: реанімаційне, інфекційне, травматологічне, хірургічне, урологічне, дитяче та паліативної терапії. 

Читайте також