У місті на Рівненщині підняли тарифи на воду та громадський транспорт

Ілюстративне фото

У Костополі рішенням міськради підняли тарифи на водопостачання і водовідведення та на проїзд у громадському транспорті. 

Про це повідомляють на сторінці Костопільської міської ради.

Прийняттю рішення передувало тривале обговорення депутатів. Однак, вартість послуг з централізованого водопостачання та водовідведення все ж підняли.

Зокрема:

  • централізоване водопостачання - 19,49 гривні за 1 кубічний метр з ПДВ (було 15,77 грн/м? з ПДВ),
  • централізоване водовідведення - 27,10 гривні за 1 кубічний метр з ПДВ (було 24,93 грн/м? з ПДВ).
  • У міськраді пояснюють, що такі зміни зумовлені зростанням вартості електроенергії та паливно-мастильних матеріалів. Також здорожчали комплектуючі вироби, ремонтні матеріали.

Ще однією причиною перегляду тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є перехід підприємства на нові договори згідно діючого законодавства.

Також на засідання встановили нові тарифи на перевезення пасажирів у міському громадському автотранспорті. Відтепер вартість складатиме 11 гривень за пасажира.

Для дітей шкільного віку - 8 гривень за поїздку.

"Просимо з розумінням поставитися до вимушених змін, адже в умовах воєнного стану поточні проблеми з фінансуванням змушують рахуватися з суб’єктивною реальністю, яка не залежить від міської ради", - зазначають у Костопільській міськраді.

Читайте також