У місті на Рівненщині початок навчального року перенесли на 7 вересня

Сьогодні, 27 серпня, відбулась нарада міського голови Дубно з керівниками закладів загальної середньої освіти щодо організованого початку нового навчального року. Одним з ключових питань було розглянуто особливості організації освітнього процесу в період карантину, обговорено можливі шляхи впровадження очного, дистанційного та змішаного навчання.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території міста Дубно, починаючи з 17.08.2020 року (продовжено з 24.08.2020), встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Дане рішення накладає на місто низку карантинних обмежень, зокрема заборону відвідування закладів освіти її здобувачами.
Розуміючи необхідність забезпечення життєдіяльності міста, в тому числі і створення належних умов для навчання школярів, міською радою спрямовано відповідні звернення до Кабінету Міністрів України та Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій України щодо виведення нашого міста з “червоної” зони.

У зв'язку з цим на даний час прийнято рішення про відтермінування початку нового навчального року. За умови виходу міста Дубна з “червоної” зони, освітній процес розпочнеться з 7 вересня.

 

Читайте також