У місті на Рівненщині система камер відеоспостереження зафіксувала 7 крадіжок та 127 порушень ПДР

У Костополі вже рік діє  аналітична система відеоспостереження «Безпечне місто». Камери суттєво допомагають розкривати злочини по гарячих слідах, а також сприяють профілактиці їх вчинення, адже дисциплінують населення.

Про це повідомляють у Костопільському відділі поліції.

Очільник відділу поліції Андрій Карпюк розповідає, що завдяки цим же камерам у поточному році поліцейськими розкрито 7 крадіжок особистого майна громадян, одне незаконне заволодіння транспортним засобом, а також вдалося затримати особу за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Крім того, під час перегляду камер відео нагляду було ідентифіковано та притягнуто до кримінальної відповідальності 3 осіб за фактами нанесення легких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

Також, підлеглими працівниками завдяки камерам відео нагляду вдалося задокументувати 127 фактів порушення правил дорожнього руху.

"Раніше доводилося їздити до підприємців, які самі встановлювали камери, писати запити. На це витрачали дуже багато часу, а злочинець міг втекти. Зараз ми маємо вільний доступ до камер та можемо по гарячих слідах розкривати злочини, адже черговий спостерігає за обстановкою, дивиться, куди поїхав той чи інший автомобіль, або куди побіг злочинець, по прикметах зорієнтовує наряд. Також камери сприяють й профілактиці вчинення злочинів, адже особи бачать їх і розуміють, що все, що вони зроблять, буде знято", - розповідає Андрій Карпюк.

На даний час на монітори до Костопільського відділу поліції виведено зображення 48 відеокамер, котрі розміщено у місцях найбільшої ймовірності вчинення правопорушень. В майбутньому планується встановити ще 22 камери.

Читайте також