У місті на Рівненщині спіймали 18 паліїв трави

На Рівненщині проходять рейди на паліїв. Зокрема, на Кореччині правоохоронці, рятувальники та представники міськради створили комісію для виявлення порушників.

Про це повідомили у Корецькій міській раді.

Зокрема, 10 та 13 вересня така група провела рейди по вулицях Зеленій, пров. Зеленому, вул. Корецька, вул. Незалежності, вул. Миру, вул. Київська (в районі цукрового заводу), с. Гвіздів, с. Жадківка,с. Старий Корець щодо спалювання сухої трави та сміття.

На місцях було виявлено 18 порушників, з якими було проведено відповідну роботу та попереджено, але надалі, у випадку виявлення порушень жителі громади будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

"Підійшовши до порушників із зауваженням щодо вчинення протиправних дій, прозвучало прогнозоване пояснення: вони не знали. Але незнання закону не звільняє від відповідальності. На цьому рейдова група не зупиняє свою роботу. Перевірки відбуватимуться й надалі, а всіх виявлених порушників надалі штрафуватимуть", - пишуть на сторінці міськради.

До слова, минулого року депутати Верховної Ради у 18 разів збільшили розмір штрафів за спалювання сухої трави. Так, за таке порушення, вчинене на будь-якій території, громадянин замість 170 грн штрафу тепер сплачує 1760 - 3060 грн.

Читайте також