У місті на Рівненщині триває голосування за 7 проєктів Громадського бюджету

Триває голосування за проєкти сарненців у рамках Громадського бюджету. Всього для участі затвердили 7 ініціатив. СарниNews.City пропонують переглянути їх та підтримати найкращу.

Громадський бюджет надає можливість жителям брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів для покращення міста та голосування за них. Цьогоріч Сарненська міська рада виділила на їх втілення 600 тисяч гривень.

Голосування триватиме до 10 червня. Як віддати голос - у відеоінструкції.

Крім того, голосувати за проєкти Громадського бюджету можна в терміналах ПриватБанку та за допомогою чат-ботів у Viber і Telegram.

Проєкт №1. Сучасний ігровий дитячий майданчик

Де: територія багатоповерхового будинку №3 по вулиці Ярослава Мудрого.

Опис. Пропонують облаштувати місце для дитячих розваг і розвитку дітей від 2 до 7 років. Майданчик міститиме зимову гірку та шестимісну карусель.

Деталі проєкту тут.

Проєкт №2. Інноваційна система вентиляції повітря в дитсадку

Де: ДНЗ №1 "Дзвіночок".

Опис. Авторка ініціативи Алла Канська переконана, що свіже повітря в дитячих садочках - це не розкіш, а життєва необхідність. Тому для створення належних умов освітнього процесу в дитсадку пропонує встановити інноваційну систему вентиляції повітря – припливно-витяжний рекуператор.

Детальніше дізнатись та проголосувати можна тут.

Проєкт №3. Благоустрій і озеленення прибудинкової території

Де: у дворі будинку ОСББ "Окраса Случа" на вулиці Набережній.

Опис. Пропонують зробити зону відпочинку. Проєкт включає: створення паркової зони для відпочинку, встановлення сучасних лавок зі спинками і смітників, укладання тротуарної плитки, бордюрів, придбання саджанців для озеленення, формування клумб, створення парковки для автомобілів і ліхтарне освітлення.

Деталі проєкту можна дізнатись тут.

Проєкт №4. Спортивно-ігровий майданчик

Де: вулиця Військова (буд. 11 та буд. 13).

Опис. Встановлення безпечного дитячого майданчика для дозвілля. Проєкт розрахований на дітей різного віку та батьків.

Детальніше про ініціативу читайте тут.

Проєкт №5. Облаштування багатофункціонального майданчика для гри в настільний теніс

Де: на території ВПУ № 22.

Опис. Облаштування багатофункціонального спортивного майданчика для настільного тенісу, а в майбутньому - бадмінтону. Майданчик обладнають двома тенісними столами та сіткою для гри у бадмінтон. Для попередження травматизму покриття майданчика буде на гумовій основі. Також по периметру хочуть облаштувати зелену зону та встановити лавочки для відпочинку.

Прочитати деталі та проголосувати можна тут.

Проєкт №6. Облаштування тротуару та прилеглої території

Де: поблизу Вищого професійного училища № 22.

Опис. Планують облаштувати тротуар, який укладуть бруківкою. По обидві сторони від тротуару висадять дерева, які утворять в подальшому алею, а також поздовж тротуару зроблять освітлення.

Детальніше тут.

Проєкт №7. Встановлення пам’ятного знаку

Де: навпроти церкви на вулиці Свято-Троїцькій.

Опис. Для збереження історичної спадщини міста, а саме мікрорайону Доротичі, планують облаштувати тротуар, який буде укладений бруківкою. А по обидві сторони висадити зелені насадження та облаштувати клумби. По центру буде встановлений монумент.

Прочитати деталі та проголосувати можна тут.

Читайте також