У Московському патріархаті звинуватили у вторгненні Росії Порошенка та ПЦУ

Синод УПЦ (МП) поскаржився Президенту Зеленському на "утиски і незаконні заборони".

Про це йдеться в заяві синоду, оприлюдненій на сайті УПЦ МП.

Представники Московського патріархату стверджують, що у військовому вторгненні винна політика колишнього президента Петра Порошенка та "руйнівної ідеології... Православної церкви України".

Як заявили в УПЦ (МП), групою народних депутатів України «через надумані та свідомо неправдиві звинувачення» були подані на розгляд Верховної Ради законопроєкти про заборону діяльності церкви, а в різних областях мають місце випадки ухвалення органами місцевого самоврядування «незаконних рішень про заборону або обмеження діяльності місцевих релігійних громад УПЦ». Також наголошується, що активізувалося «захоплення храмів Української православної церкви».

«Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та ПЦУ і стала одним з приводів військового вторгнення в Україну. Вважаємо, що злочинні дії, направлені проти Української православної церкви, мають ознаки підривної та диверсійної діяльності і є також наслідком бездіяльності Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, що покликана регулювати міжрелігійні відносини в Україні. Вважаємо неприпустимими намагання заборонити діяльність Української православної церкви. Будь-які рішення про заборону нашої церкви та обмеження прав її вірян є злочинними та порушують Конституцію України», - зазначається у заяві.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо заборони Московського патріархату на території України.

Читайте також