У мотоцикліста ампутували частину ноги: на Рівненщині судили винуватця аварії

У вересні цьогоріч у місті Корець сталась автотранспортна пригода – водій автомобіля «Ford Transit» виїжджаючи на головну дорогу не надав переваги в русі мотоциклісту.

У діях водія автомобіля правоохоронці виявили порушення правил дорожнього руху.

В результаті ДТП травмувався водій мотоцикла «SOUL-ZSS50F». У нього діагностували, зокрема, важкі травми правої гомілки.

Сукупність травм ноги привела до некрозу тканин та м`язів гомілки і як наслідок - до ампутації правої гомілки в межах нижньої третини стегна.

Обвинувачений чоловік свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю.

«Зокрема вказав, що 09 вересня 2021 року разом з дружиною на автомобілі марки «Ford Transit» рухався по вулиці Котляревського, що в місті Корець в сторону головної дороги вулиці Володимирської. Під час виїзду на головну дорогу і повороту ліворуч переконався у безпечності маневру, жодних транспортних засобів не бачив. Під час безпосереднього повороту ліворуч побачив мотоцикл, який рухався ліворуч по головній дорозі в сторону с. Морозівка. В результаті чого сталося зіткнення автомобіля з мотоциклом, який після удару перелетів через автомобіль на інший бік. Після цього, він зупинився, надав потерпілому першу допомогу та викликав швидку медичну допомогу. У вчиненому щиро кається та просить його суворо не карати», - відомо з вироку.

Потерпілий в суді вказав, що обвинувачений не надав йому переваги в русі, в результаті чого трапилась ДТП.

Після аварії він відчув сильний біль в нозі. Зазначив, що потім його госпіталізували до Корецької міської лікарні, а ще пізніше через ускладнення перевели в лікарню у місто Рівне. Через отримані травми лікарі змушені були йому ампутувати частину правої ноги нижче коліна. Вказав, що сім`я обвинуваченого йому постійно допомагала, надала на лікування 50 тисяч гривень. Запевнив, що жодних претензій до них за фактом ДТП у нього немає. Просив суд призначити обвинуваченому найменшу міру покарання.

Суддя Кулик призначив водію автомобіля покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки без позбавлення права керувати транспортними засобами. А на підставі ст.75 КК України звільнив його від відбуття покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік.

Читайте також