У МВС оцінили ймовірність наказу Лукашенка про наступ на Україну

Білорусь розгорнула сили спецоперацій на кордоні з Україною. У МВС кажуть, що те, що Лукашенко накаже своїм військовим наступати – малоймовірно.

Про це повідомив радник голови Міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі всеукраїнського марафону, інформує 24 канал. Наразі білоруські війська проводять навчання.

Вказівка білорусам наступати – малоймовірна

- Говорити про те, що Лукашенко найближчим часом дасть вказівку своїй армії почати наземну операцію на території України, все ж таки, поки це малоймовірно, – зауважив Денисенко.

Радник голови МВС додав: вже 10 травня було багато інформаційних вкидів щодо того, яка сама техніка їде до українського кордону. Мовилось про "Смерчі" та артилерійські установки.

В Білорусі є єдиний полігон, де можна проводити постійні навчання

В Білорусі є єдиний полігон, де можна проводити подібні навчання, сказав Денисенко, і він – неподалік кордону з Україною. Саме через це українські війська змушені залишати сили біля кордону.

Ситуація певною мірою напружена

Попри це, ситуація залишається напруженою. Але ймовірність наказу самопроголошеного президента білоруським військам почати наземну операцію – невелика.

Читайте також