У наступному році ціни на залізничні квитки зростатимуть щомісяця

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

У наступному році Укрзалізниця планує регулярно підвищувати тарифи на пасажирські перевезення - щомісяця на 2%. Завядки цьому у компанії планують істотно оновити парк пасажирських вагонів. Про це повідомили на сайті Укрзалізниці.

Індексацію тарифів планується здійснювати поетапно – по 2% щомісяця з 1 березня по 31 грудня 2020 року в усіх категоріях вагонів, окрім 1-го класу поїздів Інтерсіті+. Таким чином, ціна на квитки зростатиме несуттєво та поступово. Востаннє пасажирські тарифи переглядалися восени 2018 року. Відтоді значно подорожчали суцільнокатані колеса для пасажирських вагонів (+64%), запасні частини до вагонів (+35%) та інша промислова продукція, необхідна для забезпечення пасажирських перевезень, - йдеться у повідомленні.

В Укрзалізниці додають, що пасажирські перевезення є збитковими для компанії і фінансуються за рахунок перехресного субсидіювання з доходів від вантажних перевезень. Компанія прогнозує, що у 2020 році збитки від пасажирських перевезень можуть сягнути 14,3 млрд грн. При цьому залізниця не отримує від держави коштів на оновлення пасажирського рухомого складу, хоча це і передбачено ст. 10 Закону України «Про залізничний транспорт».

Як повідомлялося раніше, за останні чотири роки Укрзалізниця придбала 70 нових пасажирських вагонів та ще 200 модернізувала.

Читайте також