У навчальному закладі на Рівненщині перевірили готовність до впровадження Нової української школи (ФОТО)

В освітньому закладі Новоселівки, що на Млинівщині, повністю готові до нової української школи

Освітяни с. Новоселівка, що на Млинівщині, готуються до реалізації освітніх змін, відповідно до Концепції Нової української школи.

Цьогоріч, Млинівською селищною радою була проведена оптимізація освітніх закладів, зокрема, школи І-ІІ ступенів с. Кораблище та школи І-ІІІ ступенів с. Новоселівка. Освітньому закладу с. Кораблище понижено ступінь та присвоєно статус філії Новоселівської ЗОШ. Близько 18 учнів тепер мають доїжджати до освітнього закладу у сусіднє село.

Нещодавно, в рамках програми «Шкільний автобус» на умовах співфінансування з державного та місцевого бюджетів, у рамках програми «Шкільний автобус» був куплений новий «Еталон».

«Варто зазначити, що в суспільстві і в освітньому середовищі вже давно назріло таке відчуття, що треба щось змінювати. Світ стає динамічніший і форми та методи роботи у навчанні наших дітей потребують внесення радикальних змін саме в освітню галузь. Як управлінці, так і, власне, вчителі розуміють, що це справді необхідно. Шкільний автобус – це, перш за все, безпека дітей у дорозі до школи, спокій батьків, і, звичайно, забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного школяра, який проживає у сільській місцевості», − зауважив обласний очільник освіти Григорій Таргонський.

За кошти, які виділив орган місцевого самоврядування, розпочато ремонт класів та коридору, внутрішніх вбиральнь. Вже закуплено матеріально-технічне устаткування, меблі для дошкільної групи та початкових класів, усе те, що вимагає стандарт нової української школи.

«Простір у новій українській школі має бути зонований. Парти – одномісні, мобільні, щоб їх можна було рухати для роботи в команді. Окремо – ігрова зона: килим на підлозі, де і проходять ранкові зустрічі, м’який куточок, настільні ігри, інвентар. Також виділяють зону вчителя  і куточок усамітнення, де дитина може побути наодинці. У кожного учня повинна бути шафка для особистих речей», − розповіла директор школи Оксана Воробей.

«Новоселівська громада чітко зрозуміла переваги оптимізації – сучасна освіта, нова українська школа, децентралізація, фінансування… Увага влади до підростаючого покоління дуже важлива, адже саме теперішнім учням у майбутньому продовжувати розбудовувати країну та Млинівську ОТГ. Освіта у сільській місцевості має бути якісна та  важлива», − підсумував селищний голова Дмитро Левицький.

До слова, у Новоселівській школі з нового навчального року навчатиметься близько 130 учнів та виховуватиметься 15 дошкільнят.

Повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

Читайте також