У нечесного орендаря забрали державне майно на понад 750 тис. грн

на фото - вул. Київська

У м. Рівне за позовом прокурора фактично повернуто у власність держави об’єкт нерухомості вартістю 754 тис. грн

Завдяки  принциповій позиції та реагуванню органів прокуратури Рівненської області реально повернуто державі та територіальній громаді м.Рівне  об’єкт нерухомості загальною площею 262 кв м, вартістю 754 тис грн.

Йдеться про нежитлове приміщення, яке розташоване у м.Рівне по вул.Київській та яке було надане Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській області в 2016 році у користування одному із товариств з обмеженою відповідальністю.

Рівненською місцевою прокуратурою встановлено, що орендар здійснював використання державного майна з порушенням вимог чинного законодавства, що стало підставою для захисту прокуратурою державних інтересів та пред’явлення позову про розірвання договору оренди і  повернення державного майна, а також стягнення заборгованості за даним договором.

Позицію працівників регіональної прокуратури, які забезпечували участь у судовому розгляді, господарським судом Рівненської області підтримано та рішенням від 20.02.2018 задоволено позов у повному обсязі.

Як результат, 16.05.2018 державним виконавцем судове рішення виконано, а об’єкт державної власності фактично повернуто державі в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також