У Німеччині затримали розкішну яхту російського мільярдера

У порту Гамбурга в рамках санкцій ЄС була затримана мегаяхта "Luna" вартістю близько 452 мільйонів євро. Вона належать російському мільярдеру азербайджанського походження Фархаду Ахмедову. 

Про це повідомляє "Європейська правда". 

Протягом кількох місяців німецька влада намагалася прояснити непрозоре право власності на яхту. Чи вона належить самому Ахмедову, який перебуває під санкціями, чи його колишній дружині Тетяні Ахмедовій. 

За даними британського суду, у 2018 році Тетяна Ахмедова, яка проживає в Лондоні, після чотирьох років розлучення отримала у подарунок яхту, спочатку побудовану для олігарха Романа Абрамовича.

Її колишній чоловік, мільярдер Фархад Ахмедов, із лютого перебуває у списку санкцій ЄС як друг Путіна.

Яхта була конфіскована міжнародним Дубайським фінансовим центром (DIFC) під час ремонту в Порт-Рашиді в 2017 році. Через рік, після британського вироку, судно офіційно належало Тетяні Ахмедоій.

Але у 2019 році апеляційний суд у Дубаї ухвалив, що конфіскація судна британською постановою про заморожування недійсна в Еміратах і таким чином власником знову стає Ахмедов, який заробив статки на видобутку газу в Сибіру.

Згідно з розслідуванням Федерального управління кримінальної поліції Німеччини (BKA), тепер здається очевидним, що Фархад Ахмедов є власником яхти.

Таким чином, Luna підлягає закону про санкції, заявили в BKA.

Читайте також