У одному із районів Рівненщини - 4 нових випадки COVID-19

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У Радивилівському районі – чотири нових підтверджених випадки інфікування коронавірусом. Про це повідомила журналіст з Радивилова Наталія Янчин.

Одна особа проживає безпосередньо у місті Радивилів. - це працівниця міського НВК «школа №1-гімназія», яка перебувала у контактному середовищі з раніше інфікованою на COVID-19 жителькою міста. Увесь цей час жінка знаходилась під спостереженням епідеміологів, на суворій самоізоляції, оскільки мала характерні симптоматичні для коронавірусної інфекції. Про зміни у самопочутті пацієнтки районне лабораторне відділення поінформувала її сімейний лікар. Було відібрано необхідні біологічні зразки для проведення лабораторного дослідження. Діагноз COVID-19 підтвердився.

Також нові зараження на коронавірус підтверджено у трьох жителів с.Підлипки Підзамчівського старостинського округу.

Як поінформувала лікар-епідеміолог Радивилівського району Ірина Приступа, на даний час відповідними службами проводиться робота з контактними особами та інші заходи, передбачені законом.

«Порушуючи умови карантину, 62-річний чоловік, який був учасником церковного хору, відвідував богослужіння у Кременецькому районі, під час яких мав контакт зі священником, у якого 13 квітня також було підтверджено ураження коронавірусом. Жителя Підлипок нині госпіталізовано у інфекційне відділення Дубенської міської лікарні», - зазначила пані Приступа.

За її словами, захворювання у нього протікає у стані середньої тяжкості, проте не викликає гострого занепокоєння. Серед інфікованих – його дружина та онука, у яких коронавірус до цього часу не проявився характерною симптоматикою та протікає у легкій формі. Вони почуваються добре та зараз перебувають на самоізоляції під наглядом сімейного лікаря. Ураження COVID-19 підтвердили лабораторні дослідження відібраного в них біоматеріалу.

У цей час працівники районного лабораторного відділення проводять епідемічне дослідження ще дванадцятьох осіб, які перебували у контактному колі з інфікованим чоловіком. Йдеться про інших учасників церковного хору, серед яких є і житель сусіднього села Будки Кременецького району.

Нині епідеміологічна служба проводить усі необхідні карантинні заходи, серед яких і знезараження місць проживання інфікованих, обстеження та забір біоматеріалів у всіх, хто контактував із хворими на коронавірус. Тяжкого перебігу недуги, на щастя, не спостерігається у жодному із виявлених випадків.

Читайте також