У опорній лікарні на Рівненщині кількість хворих на коронавірус збільшилась

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Головний лікар Сарненської центральної районної лікарні Василь Іванюк розповів про ситуацію із коронавірусом у медзакладі.

"Офіційно підтверджених у нас уже 61 людина. Сьогодні двоє поступило в інфекційне відділення з однієї родини, з Володимиреччини. До речі, ще одна пацієнтка з цієї родини в реанімації. Тільки що отримав інформацію від лаб. центру, що ще у нас три підтверджених по ПЛРу. Це жителі с. Кам'яне та м. Сарни", - зазначив пан Іванюк.

За його словами, у реанімації знаходяться троє пацієнтів, одного перевели у інфекційне відділення.

"Стан стабільний, важкий, пацієнти киснезалежні. В інфекції на лікуванні шістнадцять хворих. Відділення заповнене. Робота кипить. Люди, будьте благорозумні, дотримуйтеся карантину, не ігноруйте елементарних правил безпеки. Ви наражаєте на небезпеку не тільки себе, а й оточуючих. Для скептиків скажу так, що наступ віруса продовжується", - повідомив головний лікар. 

Пан Іванюк розповів і хороші новини.

"Сьогодні чотирьох виписали з інфекції, їхні подвійні результати по ПЛР -  негативні. Також, дуже добре, що мої колеги після самоізоляції готові повернутися в колектив і продовжувати свою трудову діяльність. Їхні результати також негативні, і це чудово", - додав керівник Сарненської ЦРЛ.

За словами пана Василя Іванюка, лікарня отримала від благодійної організації "Серце Дітям України" засоби захисту на суму більше 80 тисяч гривень. Також, міжнародний фонд Відродження надав допомогу у вигляді 100 респіраторів FFP3.

Читайте також