У ПАТ "Рівнегаз" пояснили про завищення платежів та встановлення індивідуальних лічильників

Сьогодні під стінами ПАТ «Рівнегаз» представники однієї з політичних партій провели попереджувальну акцію. Однією з вимог протестувальників було зупинити незаконне завищення платежів за споживання газу.

І самі протестувальники, і обурені рівняни зазначили, що претензій до самого «Рівнегазу» у них немає. За їх словами, це проблема загальнодержавного масштабу та значення.

Ми теж вважаємо, що ціна 8,55 за 1 м3 газу на сьогоднішній день є непосильною для пересічного українського споживача. Близько 90% від цієї суми отримує саме НАК «Нафтогаз України», як сплату за вартість газу. ПАТ «Рівнегаз» отримує лише 72 копійки (!) з одного кубічного метра. Цих коштів катастрофічно не вистачає для нормальної роботи ПАТ «Рівнегаз», в результаті чого ми мали за 2018 рік близько 150 мільйонів збитків. Середня зарплата наших працівників ледь досягає шести тисяч гривень. На сьогоднішній день ми маємо близько 150 вакансій по області, - зазначив комерційний директор ПАТ «Рівнегаз» Віктор Осницький.

Також, протестувальники вимагали забезпечити встановлення приладів обліку газу для усіх споживачів за кошти газової компанії. На це пан Осницький відповів наступне:

Законом України про комерційний облік природного газу передбачено встановлення індивідуальних лічильників у кожному помешканні нашого споживача. Ми підтримуємо це положення, оскільки ми вважаємо, що кожен громадянин нашої держави повинен сплачувати лише за ті послуги, які він сам особисто і спожив. Проте, до сьогоднішнього дня урядом не зроблено жодного кроку для того, щоби визначити джерела фінансування і виділити кошти на встановлення індивідуальних лічильників у помешканнях наших споживачів.

Читайте також