У поліському селі деякі діти навчатимуться в сільраді, бо в ліцей влучила блискавка

У селі Перекалля Вараського району 27 липня вночі блискавка влучила у будівлю ліцею. Внаслідок цього було пошкоджено один із корпусів закладу.

Раніше була інформація, що через цей випадок школярі навчатимуться у дві зміни. Однак перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін цю інформацію спростував.

– Господарчим способом проведемо реконструкцію. Ми знаємо, які матеріали необхідно придбати. Тому діти йдуть до школи, але ми оперативно повинні відновити пошкоджене приміщенння, – зазначив чиновник.

У ліцеї в Перекаллі навчається 110 учнів. Частину дітей (з двох класів) тимчасово переведуть на навчання у приміщення сільської ради. На ці потреби з місцевого бюджету виділили 20 тисяч гривень.

Сергій Подолін зауважив, що навчальний заклад у Перекаллі – один із небагатьох на півночі області, де навчання проводиться в одну зміну.

Під час пожежі у ліцеї згоріли 360 квадратних метрів покрівлі та 145 квадратних метрів перекриття. Також вогнем пошкоджено приміщення двох класів, спортивну кімнату, музей, дитсадок і кабінет німецької мови. 

Читайте також