У поліції є три основні версії: що відомо про вибух на подвір`ї підприємця з Рівного

У Рівному сьогодні вночі стався вибух на території приватного будинку власника будівельної фірм "Фіалка". Невідома особа кинула гранату РГД-5, вибух якої пошкодив автомобіль «Volkswagen Touareg» та паркан господарства.

Начальник Рівненського районного управління поліції Роман Штеба прокоментував даний інцидент та назвав попередні версії слідства.

"У ході виїзду слідчо-оперативної групи було встановлено, що невідома особа кинула гранату РГД-5 на територію приватного будинку, де стояло авто власника. Даний автомобіль було пошкоджено. Від вибуху ніхто з людей не постраждав. В ході огляду місця події було вилучено уламки гранати", - зазначив пан Штеба.

На місці події було проведено ряд оперативних заходів. За даним фактом внесено відомості у Єдиний реєстр досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, передбаченою ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України, за що передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

"Основні версії - це хуліганство з хуліганських мотивів, пов'язане з трудовою діяльністю чи з неприязними відносинами.  Постраждалий поки що не дає конкретної інформації. Звичайно, я її не можу розголошувати. Поки що триває досудове розслідування", - повідомив начальник управління.

Роман Штеба додав, що постраждалий підприємець готовий до співпраці зі слідством. Напередодні ніяких погроз він не отримував. Після вибуху чоловік сам зателефонував до поліції та повідомив про інцидент.

Наразі відомо, що радіус розльоту уламків даної гранати сягає 50 метрів. Оскільки подружжя з трьома дітьми знаходилось у помешканні, то ніхто не постраждав. Однак, за словами пана Штеби, якби люди були на вулиці, то без травм би не обійшлося.

Нагадаємо, стосовно даного підприємця вже були вчинені схожі злочини. Зокрема, у 2020 році на територію будівельної фірми даного громадянина кинули гранату, яка вибухнула. Також у 2017 році невідомі особи підпалили автівки, які належать бізнесмену та його сину. У 2018 році було зафіксовано підпал офісу підприємця. 

За інформацією Романа Штеби, за даними справами тривають досудові розслідування. Поки особи, які причетні до даних злочинів не встановлені. 

Правоохоронці опрацьовують відео з камер на території будинку та усього району, де стався вибух.

Читайте також