У пологовому відділенні Володимирецької ЦРЛ працюватиме телемедицина

фото ілюстративне

Працювати в умовах конкуренції готуються у пологовому відділенні Володимирецької ЦРЛ. У 2020 році вторинна і третинна ланка медицини запрацює за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», тому людина зможе вільно обирати як заклад, так і лікаря. 

«Ми виходимо на вільний ринок і будемо конкурувати із іншими пологовими відділеннями, в тому числі й приватними. Чи готові ми до конкуренції? Готові. Послуга всюди коштуватиме однаково, а от додатковий сервіс, як то окрема кімната, особиста медсестра чи інші послуги, оплачуватиметься окремо. І у нас є можливості надавати не лише базовий перелік послуг», – переконаний завідувач відділення Сергій Буравський.

Завідувач відділення Сергій Буравський ознайомив в.о. голови Володимирецької РДА Анатолія Рижого  із ходом ремонтних робіт.

Передусім, в приміщенні першого поверху вже зробили ремонт: зашпаклювали та пофарбували стіни, оновили плитку, відремонтували стелі та замінили енергозберігаючі системи освітлення.

Як розповіли у Володимирецькій РДА, загальна вартість ремонту склала близько 240 тис. грн.: 135 тисяч отримали із субвенції на розвиток так званої «зони спостереження», 70 тисяч – власні кошти лікарні, понад 30 тисяч отримали з благодійних фондів.

Як розповів Сергій Буравський, у відділенні працюватиме й телемедицина:

«У нас ще є кабінет, у якому завдяки телемедицині лікар зможе консультувати на відстані. У ньому вже встановлено необхідний монітор та тюнер, який зможе приймати як цифровий, так і аналоговий сигнал. Телемедицина – це один з необхідних елементів наступного етапу реформи».

У відділенні можна розмістити 18-20 жінок. Тут є 4 пологових кімнати, пункти інтенсивної терапії для матерів та дітей, операційні та кімнати відпочинку. Про потужність Володимирецького пологового відділення говорить статистика. Лише за цей рік тут провели близько 700 пологів, а річний рекорд – близько 1100

Основна мета змін для акушерського відділення – це формула «гроші йдуть за пацієнтом». Тобто відділення фінансуватиметься відповідно до кількості наданих послуг. Коли жінка прийде народжувати, то держава оплатить їй цю послугу. А яку клініку обрати, це вже її особистий вибір.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також