У пожежі на Рівненщині помер чоловік (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

06 листопада о 14:02 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві села Велике Вербче Сарненського району на вулиці Першотравневій.

До місця виклику було направлено чергове відділення рятувальників 7-го державного пожежно-рятувального поста смт Степань, а також місцеву пожежну команду с. В. Вербче.

Під час гасіння пожежі вогнеборці виявили мертве тіло 62-річного власника оселі. О 14:18 пожежа була локалізована, а о 14:22 ліквідована.  Вогнем знищено меблі та речі домашнього вжитку в кімнаті дерев’яного, житлового будинку розміром 12х6м. До гасіння було залучено дві одиниці пожежної техніки та 6 вогнеборців. Причина пожежі та розмір збитків встановлюється.

З настанням опалювального періоду, рятувальники ДСНС попереджають про можливе різке збільшення кількості пожежах у житловому секторі. Традиційно, люди обігрівають помешкання за допомогою пічного опалення, використовують несправні обігрівачі та перевантажують, або ж зовсім не слідкують за станом електрогосподарства. Щороку усі ці фактори з високою вірогідністю призводять до трагедії.

Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань. Зокрема:

- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- не паліть у ліжку;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

- подбайте про захист помешкання при користуванні пічним або газоваим опаленням.

При виникнені пожежі необхідно негайно викликати вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина має вирішальне значення! Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Читайте також