У природному парку на Рівненщині знайшли рідкісного червонокнижного метелика (ФОТО)

http://ostrog.rayon.in.ua

У Національному природному парку «Дермансько-Острозький» учасники профільної літньої школи Малої академії наук учнівської молоді виявили червонокнижного метелика. Про це пише сайт Острог. Район. 

Слухачі секції «Ботаніка, зоологія, екологія» спільно з Оксаною Головко, начальницею відділу наукової, еколого-освітньої роботи та рекреації національного парку «Дермансько-Острозький» оглянули природу парку та відвідали низку освітніх заходів.

Зокрема школярі прослухали лекцію «Природно-заповідний фонд України», обговорили напрямки діяльності національного парку, екологічне волонтерство та переглянули фільм про біорізноманіття ще одного заповідного об'єкту Рівненщини – Рівненського природного заповідника.

Такою юні науковці відвідали екскурсію екологічною стежкою «Від Волині до Поділля», під час якої увага приділялась особливостям флори та рослинності території парку та рідкісним видам

Під час екскурсії працівники парку спільно з учасниками школи зареєстрували новий для парку вид з Червоної книги України – метелика ведмедицю-господиню.

Метелика учасники школи побачили на екологічній стежці у вільховому лісі, на березі лісового струмка.

Напередодні цей червонокнижний вид був зареєстрований співробітниками парку в околицях села Межиріч на території заказника Бір, у молодому сосновому лісі.

Читайте також